Poštovani kupci, Flekosteel se više ne proizvodi i nemamo ga više u prodaji.
Isti proizvođač je izdao poboljšani i djelotvorniji gel NAUTUBONE.


Flekosteel je najprodavaniji 100% prirodni preparat koji se koristi za uklanjanje bolova i nelagode u mišićima, leđima, vratu i zglobovima. Djeluje lokalno, prodire direktno u artikličku kapsulu s ciljem eliminisanja bolova i nelagode u potpunosti. Iskustva naših kupaca govore o čudotvornom ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima. Većina kupaca nakon što ga naruče jednom ponavljaju narudžbu i u budućnosti.


Apoteka Natura je direktni zastupnik za Flekosteel u Bosni i Hercegovini

Flekosteel balzam se koristi kod sljedećih oboljenja

 • Bolova u predjelu leđa, vrata i zglobova
 • Uklanjanja hipertonusa mišića
 • Sportskih i drugih povreda
 • Svih vrsta upala mišića
 • Smanjenja otoka u zglobovima

Jedinstvene osobine Flekosteel balzama

 • Brzo uklanja bol (akutni i dugotrajni)
 • Pojačava cirkulaciju krvi
 • Otklanja otok
 • Poboljšava metabolizam
 • Pokreće zglobove
 • Povečava elastičnost tkiva
 • Snadbijeva kosti i zglobove sa osnovnim mikroelementima
 • Sprječava pojavu komplikacija i napredovanje bolesti
 • Ima snažano protuupalno djelovanje


Kako se koristi Flekosteel krema?

Flekosteel koristite 2-3 puta dnevno za maksimalan efekat. Ne ispirite namazano područje vodom najmanje sat vremena.


Zašto se Flekosteel ne može naći u lokalnim apotekama?

Svu našu robu šaljemo brzom poštom, a narudžbe uzimamo online. Ovako kupci iz čitave BiH imaju pristup našim proizvodima, dobivaju ih na kućni prag, što je prednost jer veliki dio naših kupaca ima smanjenu pokretljivost, a posebno je dobro danas radi preporuka zbog corona virusa.
Imamo direktnu suradnju sa proizvođačem, bez posrednika, pa smo u mogućnosti imati nižu cijenu nego što bi bila pri distribuciji u lokalnim ljekarnama.


Šta kupci kažu o Flekosteelu?


Opis proizvoda

Ima opuštajući i relaksirajući efekt. Formula balzama se sastoji od biljnih ekstrakata (slatkovodna spužva i kalisija) i ulja (jele, kajen papričice, eukaliptusa, ruzmarina, đumbira i cimeta) koji čine komplementarni i sinergijski efekt u cilju smanjenja nelagodnosti, a takođe doprinosi prevenciji njihovog nastanka. Korisni efekt topline pomaže oslobađanju od napetosti.

KALISIJA FRAGRANS

Kalisija je biljka koja porijeklo vuče iz porodice commelinaceae spada u rod Kalisija. Doprinosi  ublažavanju problema sa kroničnim upalama i oticanjem zglobova. Njena antioksidativna svojstva utječu na bržu i efikasniju regeneraciju ćelija koje su oštećene. Primenom ove supstance lokalno se pojačava imunitet i smanjuje bol u zglobovima.

Ekstrakt ULJA KAJEN PAPRIKE

Ova vrsta paprike ima efekat  zagrevanja i poboljšava mikrocirkulaciju u području zglobova i mišića. Time se ubrzava proces metabolizma i brže dolazi do oporavka lokalnog tkiva.

Ekstrakti LJEKOVITOG BILJA

Ekstrakt ulja eukaliptusa, ruzmarina, cimeta, kukuruza, betain i ulje đumbira predstavljaju optimalnu mješavinu ljekovitijih biljaka iz prirode koja svojim protuupalnim djelovanjem utječu na smanjenje bolova u zglobovima i mišićima.

Kamfor liječi i smiruje upale u organizmu. Divlji kesten koristi se protiv upala, artritisa i reume. Ulje mente opušta mišiće i bori se protiv bolova u zglobovima.

Puni sastav Flekosteel balzama

Voda, glicerin, etoksidiglikol, ciklopentasiloksan, sodium hidroksid, glicin (sojino) ulje, kukuruzno ulje, urea, kamfor, fenoksiletanol, etilheksilglicerin, ekstrakt slatkovodnog sunđera, karbomer, betain, karaginan, ulje sibirske jele, kalisija fragrans ekstrakt, ulje ljute papričice, ulje lista eukaliptusa, ulje lista ruzmarina, ulje korena đumbira, vanil butil eter, ulje cimeta, linalool, limonen.


Flekosteel je prirodni proizvod za ublažavanje bolova, ne lijek.
Product is a natural product not a drug